Είσαι άνεργος; Ίσως το ψηφιακό μάρκετινγκ να λύσει τα προβλήματα σου

To Digital Marketing στη Ελλάδα η λύση για την ΑνεργίαΑπό τότε που έμεινα άνεργη, εννοείται πως κάνω ό,τι μπορώ για να βρω δουλειά ή να βρω τουλάχιστον ένα όσο το δυνατόν πιο σταθερό εισόδημα για να μπορώ κι εγώ να τα βγάλω πέρα. Αφού λοιπόν είδα ότι το να ξεκινήσω μία άλλη επιχείρηση μάλλον δεν έπαιζε ιδιαίτερα, λόγω φυσικά του γεγονότος ότι τα επιχειρηματικά δάνεια έχουν κοπεί σχεδόν μαχαίρι, ιδιαίτερα για κάποιον που έχει ήδη κλείσει μία επιχείρηση, είπα να κοιτάξω πως μπορώ να κάνω μία δουλειά από το σπίτι μου και με λίγα έξοδα.Φυσικά και έψαξα digital marketing services από διαφορες ιστοσελίδες στο διαδύκτιο για να με βοηθήσει καποιος expert στο να ξεκινησω στον μαγικό κοσμο του internet marketing αφού δεν είχα ιδέα.Γρήγορα όμως καταλαβα ότι αυτές οι εταιρίες θέλουν πολλά χρήματα και τα παράτησα

Έτσι ξεκίνησα να σκέφτομαι για κατασκευή και πώληση ειδών χειροτεχνίας και άλλων διακοσμητικών σε καταστήματα ή και μέσω άλλων sites όπως το Etsy. Και τότε μου ήρθε μία φαεινή ιδέα: μήπως να έκανα μία δουλειά μέσω internet; Ομολογώ ότι το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν οι πωλήσεις, αλλά μετά από λίγη έρευνα, βρήκα κάτι πιο κερδοφόρο και με λιγότερα έξοδα από μέρους μου: το digital ή online marketing!

Δεδομένου ότι το digital marketing στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο γνωστό και διαδεδομένο, είμαι σίγουρη ότι πολλοί τώρα αναρωτιέστε περί τίνος πρόκειται. Με δύο λόγια, πρόκειται για το καλύτερο πλασάρισμα ιστοσελίδων στο Google και άλλες μηχανές αναζήτησης. Δηλαδή βοηθάμε κάποιες σελίδες να βγαίνουν ψηλότερα στα αποτελέσματα που προκύπτουν όταν κάποιος ψάχνει για σχετικούς όρους.

Ποιος μπορεί να ασχοληθεί με το digital marketing;

Το καλό με το digital marketing είναι ότι έχει πάρα πολλές πτυχές. Κάποιες από αυτές απαιτούν κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις, όπως ας πούμε ο σχεδιασμός και βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (SEO), ενώ άλλες, όπως η συγγραφή περιεχομένου για το διαδίκτυο, απαιτούν μόνο κάποιες βασικές γνώσεις χρήσης υπολογιστή και μια κάποια ευχέρεια στη χρήση του γραπτού λόγου. Με άλλα λόγια, αν είχατε καλό ή έστω αξιοπρεπή βαθμό στην έκθεση στο σχολείο, τότε μπορείτε να ασχοληθείτε με το SEO στην Ελλάδα, καθώς μεγάλο μέρους του έχει να κάνει με την συγγραφή περιεχομένου, δηλαδή κειμένων και άρθρων. Αν μάλιστα έχετε καλή γνώση αγγλικών ή οποιασδήποτε άλλης ξένης γλώσσας, τότε μπορείτε να κάνετε και «διεθνή καριέρα».

Πώς μπορώ να ασχοληθώ με το internet μάρκετινγκ;

Μπορείς είτε να ξεκινήσεις τη δική σου ομάδα ή εταιρεία είτε να δουλέψεις για μία που ήδη υπάρχει στο χώρο. Για τη πρώτη περίπτωση, καλό θα ήταν να έχεις κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις marketing ή web design, αλλά ακόμη και να μην έχεις, υπάρχουν άπειρα online μαθήματα και tutorials που θα σου δώσουν τις απαραίτητες γνώσεις. Εννοείται πως είναι πολύ δύσκολο, ακόμη κι αν έχεις τις γνώσεις, να χειριστεί όλες τις πτυχές μίας καμπάνιας internet marketing μόνος σου, οπότε θα πρέπει να βρεις και κάποιους συνεργάτες. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να συνεννοηθείς με κάποιους φίλους και γνωστούς και να δημιουργήσετε μία τέτοια ομάδα, έτσι ώστε να μπορέσετε να μοιραστείτε και το κόστος των online μαθημάτων (υπάρχουν και δωρεάν αλλά τα καλά συνήθως κοστίζουν) και των ειδικών εργαλείων, όπως το Google Analytics, που απαιτούνται για μια σωστή δουλειά στο digital marketing.

Αν δεν θέλεις να μπλέξεις με την ίδρυση και την διαχείριση ομάδων κι εταιρειών, μπορείς πάντα να δουλέψεις για μια εταιρεία που ήδη υπάρχει. Αν ψάξεις στο Google «εταιρείες SEO στην Ελλάδα» ή «Εταιρείες digital marketing Ελλάδα», σίγουρα θα βρεις πολλές που να ζητούν συνεργάτες. Για μία μεγάλη εταιρεία του χώρου, ένας επιπλέον συνεργάτης δεν αποτελεί σημαντικό επιπλέον κόστος, καθώς ο κάθε συνεργάτης, ανεβάζει και τον αριθμό πελατών που η εταιρεία που θα μπορεί να διαχειριστεί ταυτόχρονα η εταιρεία. Γι’ αυτό το λόγο, σχεδόν όλες οι εταιρείες του είδους αναζητούν συνέχεια νέους συνεργάτες, ιδιαίτερα για το κομμάτι της συγγραφής περιεχομένου που συνήθως είναι και το πιο χρονοβόρο μίας επιτυχημένης καμπάνιας internet marketing, καθώς απαιτείται αρκετό «πρωτότυπο» περιεχόμενο για τη σωστή και ασφαλή προώθηση ιστοσελίδων.

Εν κατακλείδι, αν είσαι άνεργος και περνάς πολλή ώρα στο internet, γιατί να μην πληρώνεσαι κιόλας για να το κάνεις αυτό; Αρκεί να μπορείς να γράφεις λίγο καλά και σίγουρα θα βρεις έξτρα εισόδημα στον κόσμο του διαδικτύου και του ψηφιακού marketing. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, ίσως να είναι μία καλή διέξοδος από την ανεργία με σίγουρο μέλλον

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *